Sloboda i sreća Evrope nepodnošjiva mračnim umovima! Sloboda i sreća koju simboliše Evropa i evropska ideja, nepodnošljiva je mračnim umovima. Njihovo nasilje neće uspjeti da zaplaši građane i građanke Evrope, agresija militanata pošast je koju će pregaziti pravda a vrijeme ih je već pregazilo. Tragične žrtve Brisela, Pariza ili Istanbula dokaz su da je danas, više nego ikada, potrebna snažna i ujedinjena Evropa. Vjerujem da će ovi događaji samo osnažiti duh slobode koji živi u svakoj evropskoj prijestonici i ujedini svakog građanina protiv oponenata slobodnog društva.


Evropa jeste pred velikim izazovima. Ako Evropa istraje na principima na kojima i počiva, solidarnosti, slobode i posvećenosti miru, uvjeren sam da se vjerskom fundamentalizmu i terorizmu mora nazirati kraj. Ovo jeste i prilika da evropske institucije pokažu fleksibilnost i reformišu način sopstvenog djelovanja, usmjeravajući evropske države i narode bliže jedne drugima, usmjeravajući nas jedne na druge i stvarajući ambijent jedinstvene evropske nacije kojoj svi pripadamo.

Posebno je važno da Evropa i njena politička elita, u ovim trenucima zadrži prisebnost i ne dozvoli da teroristi postignu cilj i suspenduju slobode koje uživaju građani Evrope. Sloboda građana i građanki ne smije postati žrtva državne panike i histerije koju ekstremisti pokušavaju zametnuti.

Pijetet prema žrtvama koje su stradale u srcu Evrope obavezuje nas da branimo zajedničke vrijednosti i snažno se suprotstavimo nasilju i terorizmu, ali isključivo kroz borbu za liberalne ideje, slobodu i civilizaciju!Ammar Borančić,


Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore


Коментари

Популарни постови са овог блога

Intervju za časopis "Libero": Ko je Ammar, kojih se principa drži u poslu a kojih u životu i šta proučuje mladima?

Budućnost pripada odvažnima! (kolumna, ND Vijesti)

Kriminogeni i devijantni pojedinci postaju oličenje društva