Mladi nemaju previše izbora za budućnost

Ammar Borančić za portal KodeX.me


Crnogorska privreda, industrija, preduzetništvo i ekonomija već godinama nemaju jasnu strategiju održivog razvoja. Jedina ideja jeste jednokratko i kratkoročno zadovoljenje potreba birokratskog aparata i njegovoih činovnika. Preciznije, kupovina socijalnog mira u društvu, sveopštom rasprodajom svih industrijskih, privrednih i prirodnih resursa bez kojih naša zemlja ostaje, kako su to liberali definisali, “prosijak na zlatnom tronu”, a koje buduće generacije neće tako lako obnoviti ili povratiti.
Bojim se da neulaganje takvih sredstava u konkretne projekte i obnovu industrijskih postojenja, dugoročno, može biti pogubno i dovesti državu u dužničko ropstvo koje je sve izvjesniji scenarijo i oštrica koja zloslutno visi nad crnogorskom državom.
Razumljiva je, stoga, eskalacija nezadovoljstva radničke klase i većine prosječnog stanovništva koje ne vidi mogućnost da svoje stručne vještine iskoristi za poboljšanje sopstvenog životnog standarda. Ono što je najgore, što se našoj, generaciji mladih ljudi koji stasavaju na crnogorskim univerzitetima, ne ostavlja previse izbora za ulaganje u svoju budućnost i sopstvenu zemlju.

Ammar Borančić

Коментари

Популарни постови са овог блога

Intervju za časopis "Libero": Ko je Ammar, kojih se principa drži u poslu a kojih u životu i šta proučuje mladima?

Budućnost pripada odvažnima! (kolumna, ND Vijesti)

Kriminogeni i devijantni pojedinci postaju oličenje društva